Адвокат Юридичної компанії «Profecto» успішно захистив корпоративні інтереси учасника Товариства з обмеженою відповідальністю в Апеляційному господарському суді міста Києва


Адвокат юридичної компанії «Profecto» Марків Назар успішно захистив інтереси учасника з незначною часткою в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю у справі про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників, спростувавши висновки суду першої інстанції, та довівши суду апеляційної інстанції, що кворум для зібрання позачергових загальних зборів учасників був, а прийнятті рішення є правомірними.

Справа була ускладнена двома подіями: по-перше, помер мажоритарний учасник товариства, по-друге, учасник що володів значною часткою статутного капіталу, систематично не виконував своїх обов’язків та перешкоджав своїми діями досягненню цілей товариства.

Судова практика у такій категорії справ доволі неоднозначна. Дане рішення суду є актуальним, оскільки законодавство України чітко не врегульовує питання захисту інтересів учасників з незначною часткою в статутному капіталі, коли мажоритарні учасники з різних обставин не можуть надалі виконувати свої повноваження.